eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Wayne Rooney a magyar futballistáknak szurkol

Wayne Rooney, a Manchester United angol válogatott futballistája reméli, hogy a magyarokkal azonos csoportban szereplő portugálok nem jutnak ki a jövő évi, dél-afrikai világbajnokságra.

"Szép lenne, ha a portugálok nem lennének ott, hiszen az előző két nagy tornán, a 2004-es Európa-bajnokságon, valamint a 2006-os világbajnokságon is ők ejtettek ki minket" - nyilatkozta Rooney.

A 23 éves támadó hozzátette: amikor az angolok nem jutottak ki a tavalyi Európa-bajnokságra, akkor bizony rengeteg megjegyzést kapott korábbi csapattársától, az azóta a Real Madridhoz szerződött Cristiano Ronaldótól.

A két futballistának ráadásul két évvel korábban volt egy elég komoly afférja egymással: a németországi világbajnokság negyeddöntőjében Rooney-t kiállította a játékvezető, miután megtaposta Ricardo Carvalhót, a portugálok védőjét. Ronaldo olyan hevesen reklamált a bírónál Rooney ellen, hogy vélhetően ez is közrejátszott a piros lapban; miután az angol elhagyta a pályát, Ronaldo szemtelenül kikacsintott saját kispadja felé.... Akkor a portugál sztár első számú közellenséggé vált Angliában, ennek ellenére visszatért és két rendkívül sikeres szezont játszott végig a Uniteddel, amelyből most nyáron világrekordnak számító 94 millió euróért igazolt a Real Madridba.

Rooney ugyanakkor hangoztatja, hogy az ominózus eset már nem érdekli, ráadásul továbbra is Ronaldót tartja a világ egyik legjobb játékosának: "Az első néhány mérkőzését megnéztem a Real Madridban, nagyszerű formában van."

A portugálok a magyarokkal játsszák soron következő selejtezőjüket, szombaton 21:45-től, Lisszabonban. Amennyiben nem nyernek, biztos, hogy nem juthatnak ki automatikusan a világbajnokságra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×