eur:
392.41
usd:
365.54
bux:
66758.21
2024. április 26. péntek Ervin

Benítez jövője a tét New Yorkban

A téli átigazolási időszak első hete még csendesen telt Angliában, ám immár mozgásba lendült a piac. A legnagyobb érdeklődés a Chelsea és a Liverpool lépéseit követi. A Kékek elsősorban a játékosok frontján erősítenének, a Vörösöknél pedig egyre kevésbé tagadják, hogy megingott a tulajdonosok bizalma Rafa Benítez menedzserben.

A Chelsea, amely kedd este az Everton ellen játszik Ligakupa-elődöntőt, jó formában van. A karácsonyi időszakot három győzelemmel és egy döntetlennel zárta, s ha nem is könnyen, de továbbjutott az FA-kupában is, Buzsáky Ákos csapata, a QPR ellen.

Pedig akadt olyan meccs, amelyen nyolc (!) legtekintélyesebb játékosát, Petr Cecht, Ricardo Carvalhót, Ashley Cole-t, John Terryt, Frank Lampardot, Florent Maloudát, Didier Drogbát és Andrij Sevcsenkót is nélkülözni volt kénytelen.

Mindazonáltal a menedzser, Avram Grant lépni akar, úgy véli, az elvárásokhoz méltó bajnoki és kupaszereplés is veszélyben van a szűkös játékosállomány miatt.

Anelka és Berbatov a két kiszemelt

A sérültek egy részére még hetekig nem számíthat az izraeli edző, s Michael Essient, Mikel Obit, Didier Drogbát és Salomon Kalout kénytelen elengedni az afrikai kontinensbajnokságra. Grant szeretne játékosokat venni az elkövetkező napokban.

Elsősorban csatárokat, de ahogy a Bolton nem szeretne lemondani Nicolas Anelkáról, a Tottenham sem hajlik, még a kínált 26-30 millió font ellenében sem, Dimitar Berbatov eladására. Anelkára a Chelsea már megtette az első ajánlatot, de a francia csatár klubja, a Bolton egyelőre nemet mondott.

A Bolton kevesli az Anelkáért ajánlott tízmillió fontot, igaz, 15-ért elengedné a távozni vágyó franciát. A Chelsea hajlandó emelni eredeti ajánlatán, de 12 millió fölé nem kíván menni - egyelőre. Mert miután egyre biztosabb Didier Drogba nyári távozása, Anelkára nagy szüksége lenne.

Az Angliában már az Arsenal, a Liverpool, a Manchester City és a Bolton csapatában is szerepelt francia támadó egyelőre előrébb van a Kékek kívánságlistáján, mint Dimitar Berbatov - mert még fele annyiba sem kerül, mint a bolgár.

Klinsmann válthatja Benítezt


A Liverpoolnál kedden New York-ban tárgyalnak az amerikai tulajdonosok és Rick Parry ügyvivő a klub közeli jövőjéről. Várhatóan előtérbe kerül Rafa Benítez sorsának kérdése is.

A hírek szerint a spanyol menedzser két hónapja nincs beszélő viszonyban a tulajdonosokkal, s ez nem javítja az esélyeit. José Mourinho szívesen lépne a helyébe, de George Gillett, az egyik amerikai tulajdonos a legszívesebben az Egyesült Államokban élő Jürgen Klinsmannt látná a csapat élén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×