eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hátborzongató videók: "életem legrosszabb pillanatai voltak"

Eszméletét vesztő játékos, tömegverekedés és mindezek mellé egy hihetetlenül izgalmas, magas színvonalú mérkőzés: röviden így foglalható össze az angol Ligakupa vasárnapi döntője. A szerencsétlenül járt játékos a Chelsea csapatkapitánya, John Terry volt, akit az ellenfél Arsenal egyik védője rúgott véletlenül fejbe. A mérkőzést és a kupát a Chelsea nyerte 2-1-re.

Sokáig emlékezetes marad a Chelsea-Arsenal angol Ligakupa-döntő, melynek részleteiről az InfoRádió is beszámolt. A mérkőzés a három gólon kívül John Terry sérüléséről és a mérkőzés végén zajló tömegverekedésről is emlékezetes lesz.

A legemlékezetesebb és egyben leginkább hátborzongató pillanat a mérkőzés 56. percében érkezett el, amikor az Arsenal hátvédje, Abou Diaby véletlenül fejberúgta John Terry-t, aki rövid időre elveszítette az eszméletét és lenyelte a nyelvét.


A Chelsea és az angol válogatott csapatkapitányának életéért a két együttes orvosai együtt küzdöttek, amit nem hagyott szó nélkül a Chelsea menedzsere, José Mourinho sem.

"Az Arsenal orvosai pillanatokon belül odaértek, mert éppen egy sérülést láttak el, így közel voltak az eseményekhez. Mindent ellenőrzés alatt tartottunk. (...) Az elkövetkező pár percben nagyon aggódtunk, mert elveszítette az eszméletét. Amint a saját orvosunk is odaért, a probléma egyik fele megoldódott" - idézte fel a vasárnap délután történteket José Mourinho.

"Félelmetes volt. Az arca mozdulatlan volt, de a szemei mozogtak. Egyértelmű, hogy nem volt magánál" - ezek már a csapattárs Frank Lampard szavai.A Chelsea nemrég agyműtéten átesett, de azóta már újra védő kapusa, Petr Cech azt mondta: "Életem legrosszabb pillanatai voltak a pályán. A többi játékos reakciójából tudtam, hogy komoly a baj".

A Chelsea orvosi csapatának egyik tagja így írta le akkori érzéseiket: "Az arca elkékült, a nyelve lógott, a szeme pedig forgott. Azt hittük, hogy agykárosodást szenvedett".

John Terry arcára oxigénmaszkot tettek, mielőtt egy speciális hordágyra kötözték és kivitték a pályáról.



A mérkőzés ezután természetesen folytatódott, ám a 90. perc után egy rossz szerelésnél tömegverekedés tört ki. A bunyó után az Arsenalból Kolo Tourét és Emmanuel Adebayort, a Chelsea-ből Mikel Jon Obit állította ki Keith Hackett bíró.

A verekedés odáig fajult, hogy a két menedzsernek is be kellett rohannia a pályára, megnyugtatni a játékosokat."Biztos vagyok benne, hogy a játékosokat megbünteti az FA (angol labdarúgó szövetség)" - mondta Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere.



A bíró egyébként a két szakembert is kritizálta a közbeavatkozásuk miatt. "Az FA ezt is meg fogja vizsgálni. Jó szándékkal tették, de ilyenkor a játékosokon és a biztonsági embereken kívül mindenkinek a pályán kívül kell maradnia" - mondta Keith Hackett.

A John Terry sérülése miatt egyébként is hosszabbításba torkolló mérkőzést a bírónak újabb percekkel kellett megtoldania a verekedés miatt és azért, mert az egyik kiállított játékost, az arsenalos Emmanuel Adebayort úgy kellett lerángatni a gyepről.

4

Hétfőn John Terry is beszélt a sérüléséről. "Nem emlékszem, mi történt. Arra még visszaemlékszem, hogy kisétáltam a második félidőre, de az azt követő időszakról csak azt tudom felidézni, hogy a mentőautóban visszanyertem az eszméletemet" - nyilatkozta a Chelsea TV-nek a védő.

A csapatkapitány elmondta, miután kiderült, hogy nincs komoly baja, első gondolata az volt, hogy visszatérjen a stadionba, és együtt ünnepelhessen a csapattársaival.

"Még egy kicsit bizonytalan vagyok" - tette hozzá Terry, aki megköszönte társainak, hogy nélküle is megnyerték a trófeát.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×