eur:
392.38
usd:
365.69
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Német orvos látta el a spanyol "doppingdokit"

A Der Spiegel című hetilap legújabb száma szerint Németországból jutott hozzá a tiltott szerekhez Eufemiano Fuentes, a "doppingdoktornak" nevezett spanyol orvos.

A német lap értesülését megerősítette a berlini ügyészség, amely egy német orvos ellen indított eljárást. Nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra - az ARD német televízió úgy értesült, hogy Markus Choinának hívják -, de annyit elárultak, hogy a vizsgálat lezárásáig az orvos nem dolgozhat és patikus felesége szabadságot vett ki.

A házkutatás során több számlát is lefoglaltak a házában, amelyeket Fuentes részére állított ki. Choina barátai, ismerősei kihallgatásuk során azt vallották, hogy az orvos havi rendszerességgel utazott Spanyolországba.

Fuentest azzal vádolják, hogy rendszeresen doppingszerekkel látott el világklasszis kerékpárosokat, többek között az olasz Ivan Basso és a német Jan Ullrich is a "páciensei" közé tartozott. Az eddigi információk szerint 37 kerekes állt kapcsolatban Fuentesszel, az érintettek nem indulhattak el a Tour de France-on.
 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×