eur:
392.8
usd:
366.22
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Két héttel később rajtol a Serie A

Az eredetileg tervezetthez képest két héttel később, a szeptember 9-10-i hétvégén kezdődik meg az olasz labdarúgó-bajnokság 2006/2007-es idénye.

A halasztásra a bundabotránnyal összefüggésben született elmarasztaló döntések, illetve a várható fellebbezések miatt van szükség.

A másodfokon eljáró testület múlt kedden enyhítette a korábban hozott ítéleteket: a Juventus marad a másodosztályban, de a korábbi 30 helyett 17 pont levonással vág neki a szezonnak.

A Fiorentina - az első fokú ítélettel szemben - a második vonalból "visszakerült" az élvonalba, ahol azonban 19 büntetőponttal indul.

A Lazio a firenzeiekhez hasonlóan másodfokon "visszajutott" az első osztályba, és ott 11 pont hátránnyal kezdi meg szereplését.

Az AC Milan a korábbi 15 helyett 8 pont levonással rajtol az élvonalban, és elindulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A Juventus már benyújtotta hivatalos fellebbezését az Olasz Olimpiai Bizottsághoz (CONI), de hasonló lépést tervez a Fiorentina és a Lazio is.

A CONI vizsgálóbizottságának nincs joga megváltoztatni a határozatát, viszont közvetíthet a klubok és az Olasz Labdarúgó Szövetség között. Ha a szembenálló felek egyezségre jutnak egymással, akkor közösen kérhetnek egy új eljárást.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×