INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Magyar sci-fi nyert a brüsszeli szemlén

Infostart / InfoRádió
A brüsszeli fantasztikus filmek fesztiválja nagydíját Dési András György és Móray Gábor sci-fije nyerte el. A 639. baba című alkotás ezzel felkerülhet az európai televíziók műsorára.

Magyar sci-fi nyerte el a 24. Fantasztikus Filmek Nemzetközi Fesztivál (BIFFF) legjobb rövidfilmjének járó díját Brüsszelben. Dési András György és Móray Gábor A 639. baba című alkotása lett a rendezvény fődíjasa - tájékoztatta a Magyar Filmunió az InfoRádiót.

A díjról a legnagyobb európai televíziók munkatársaiból toborzott nemzetközi zsűri döntött, többek között az ARTE, a France 3, az SWR, a RAI, a TSR és a Channel 4 képviselői.

A 11 tévécsatorna közös díja lehetővé teszi, hogy A 639. baba című filmet Európában több mint 10 millió tévénéző ismerhesse meg, a díjnyertes alkotást ugyanis a résztvevő televíziók műsorra tűzik.

A futurisztikus történet főszereplői, Murányi Tünde és Scherer Péter. A rendezőpáros 2003-ban debütált A pofon című rövidfilmmel.

Második közös alkotásuk, A 639. baba az augusztusban megrendezett BUSHO - Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztivál első helyezettje lett.

A címlapról ajánljuk