eur:
388.51
usd:
360.86
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
A Meyer Burger (Industries) német vállalat napelemmodul-gyára a németországi Freibergben 2022. december 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

A német gazdaság ismét meglepte az elemzőket

Az elemzők által várt csökkenés helyett nőttek a német gyáripari megrendelések januárban.

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden azt közölte, hogy a feldolgozóipari megrendelések januárban szezonális és naptári kiigazítással 1 százalékkal meghaladták a decemberieket, amikor 3,4 százalékos növekedést mértek. Piaci elemzők 0,9 százalékos csökkenéssel számoltak januárra.

Januárban egyebek között a beruházási javak rendelése 8,9 százalékkal nőtt, a köztes termékeké 8,9 százalékkal esett, a fogyasztási cikkeké pedig 5,5 százalékkal csökkent havi összevetésben.

Januárban a belföldi megrendelések 5,3 százalékkal csökkentek. A külföldi megrendelések 5,5 százalékkal nőttek, ezen belül az euróövezeti megrendelések 2,9 százalékkal estek vissza, miközben az euróövezeten kívüli országokból érkező megrendelések 11,2 százalékkal emelkedtek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×