eur:
392.91
usd:
366.12
bux:
66848.56
2024. április 26. péntek Ervin
Fekete kereszteket festettek a brazil zászlóra a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére egy tüntetésen Brazíliavárosban 2020. május 20-án. A tüntetők Jair Bolsonaro brazil elnök koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedései ellen tiltakoztak. Előző nap Brazíliában először haladta meg az ezret az egy nap alatt elhunytak száma.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Joedson Alves

Poklok pokla - Brazíliában minden szám elszabadult

Egy nap alatt 90 ezernél is több regisztrált fertőzött, 2648 halott. Az elnök csak legyint.

Brazíliában szerdán 90 303 esettel rekordmagasságot ért el a koronavírus-fertőzöttek napi száma, miután az előző nap csúcsértéken volt a halálozások száma.

Az utóbbi 24 órában 2648 a kór következtében elhunyt embert regisztráltak, miután kedden Brazília rekordmennyiségű - 2841 - bekövetkezett halálesetet jelentett.

Az új és aktív fertőzöttek számának alakulása Brazíliában - Worldometers.info
Az új és aktív fertőzöttek számának alakulása Brazíliában - Worldometers.info

További grafikonok Brazíliáról ITT.

Jair Bolsonaro elnök, aki következetesen elbagatellizálta a járványhelyzetet,

szerdán örömét fejezte ki, hogy hívei a távolságtartási szabályok elleni tömegtüntetéseken vesznek részt.

"Értelemszerűen boldog voltam" - mondta Bolsonaro a megmozdulásokra utalva.

"Mindez azt mutatja, hogy az emberek élnek... a szabadságunkat akarjuk, és azt, hogy a világ tartsa tiszteletben az alkotmányunkat" - hangoztatta az államfő a közösségi médiában közzétett videójában.

Bolsonaro volt, hogy

aprócska influenzának

nevezte az új koronavírus okozta betegséget, és következetesen azt hangoztatja, hogy a korlátozások romba döntik a gazdaságot, ami éhezéshez, káoszhoz és nyomorhoz fog vezetni. Többször is összeszólalkozott az óvintézkedéseket elrendelő kormányzókkal.

A fertőzési ráta igen magas Brazília valamennyi régiójában - mondta szerdán Sylvain Aldighieri, a Pánamerikai Egészségügyi Szervezet (PAHO) veszélyhelyzetekért felelős igazgatóhelyettese. Hozzátette, hogy ez a vakációs és karneváli időszak alatti nem megfelelő egészségügyi intézkedések következménye. Több brazíliai régióban rekordmagas a fertőzöttek száma, a kórházi ágyak pedig a kapacitás határán állnak a brazíliai államok több mint felében.

A koronavírusnak már 284 775 áldozata van a több mint 210 millió lakosú országban, ami a második legnagyobb halálozási szám a világon az Egyesült Államok adata után. A regisztrált fertőzöttek számát tekintve Brazília csaknem 11,7 millióval a harmadik az Egyesült Államok és India után.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×