eur:
393.47
usd:
367.69
bux:
66212.24
2024. április 25. csütörtök Márk

Aggasztó a járványügyi helyzet Közép-Európában a WHO szerint

Európában már harmadik hete emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma, a Balkánon és Közép-Európában különösen aggasztó a járványhelyzet - jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) regionális veszélyhelyzeti vezetője csütörtökön.

"Különösen aggasztó a járványhelyzet a Balkánon, valamint több másik közép-európai országban" - közölte Catherine Smallwood, hozzátéve, hogy a halálos áldozatok és a kórházban ápolt fertőzöttek száma itt az egyik legmagasabb a világon jelenleg.

A WHO európai irodáját vezető Hans Kluge kiemelte: a növekvő számok jól mutatják az egészségügyi óvintézkedések fenntartásának szükségességét.

Figyelmeztetett továbbá, hogy több olyan országban, amelyek kezdetben viszonylag jól ellenőrzésük alatt tartották a vírus terjedését, az utóbbi időben rendkívül magas fertőzöttségi adatok tapasztalhatók, emelkedik a kórházban ápolt betegek és a halálos áldozatok száma is.

Kluge érintette az AstraZeneca gyógyszergyár vakcinájának kérdését is, miután annak használatát korábban több országban felfüggesztették. Aláhúzta, hogy ezen oltóanyag alkalmazásának messze több az előnye, mint a hátránya, ezért a további használatát javasolják.

Az európai térséghez tartozó 53 országban már csaknem 42 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, a számok már harmadik egymást követő hete nőnek - tudatta az Egészségügyi Világszervezet.

Az elmúlt hét napban több mint 21 ezer halálos áldozatot követelt a betegség a kontinensen.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×