eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Munkások tisztítják a falat egy kijevi aluljáróban 2020. május 22-én, a koronavírus-járvány idején. Ukrajnában továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése, de ettől a naptól kezdve a régiók megkezdhetik a korlátozások enyhítését, attól függően, hogy az adott térségben hány fertőzött van.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Nem fékez a járvány, miniszter is elkapta a vírust Ukrajnában

Továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, vasárnapra is több mint tízezer új fertőzöttet jegyeztek fel egy nap alatt.

Makszim Sztepanov, az egészségügyi tárca vezetője a Facebookon közölte, hogy megfertőződött, pozitív lett a PCR-tesztje, ezért házi karanténban folytatja a munkáját, beleértve napi online tájékoztatóit is. Felszólította Ukrajna lakosságát, hogy tartsák be a karanténszabályokat, kerüljék a zsúfolt helyeket saját és hozzátartozóik biztonsága érdekében.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 10 681 esettel 535 857-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig újabb 95 áldozattal 9603-ra. Eddig 241 444-en gyógyultak meg, viszont az aktív betegek száma 284 810-re emelkedett.

Előző nap megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel a legtöbb új beteget - 921-et -, velük eddig már több mint 50,6 ezer fertőzöttet igazoltak Kijevben, az elhunytak száma pedig 15 újabb áldozattal 965-re nőtt.

Az elmúlt napon is sok, 1227 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba.

Eközben vasárnap tartják a helyhatósági választások második fordulóját azokban a nagyobb városokban, ahol első körben egy polgármesterjelöltnek sem sikerült megszereznie a szavaztok több mint felét. Hét településen járulnak a választók ismét az urnákhoz: Herszonban, Odesszában, Szumiban, Kramatorszkban, Luckban, továbbá a Kijev megyei Ukrajinkában és a Hmelnickij megyei Kamjanec-Pogyilszkijben. A szavazóhelyiségekben továbbra is kötelező egyebek mellett a maszkviselés és a távolságtartás továbbá a helyiség, illetve a bútorok időnkénti fertőtlenítése.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×