eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Joe Biden, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje, volt alelnök támogatói előtt beszél a Delaware állambeli Wilmingtonban az amerikai elnök-, valamint képviselőházi és részleges szenátusi választások után, 2020. november 4-én hajnalban.
Nyitókép: MTI/AP/Paul Sancya

Tovább nőtt Biden előnye Georgiában

Több mint 7200 szavazatra növelte előnyét az amerikai elnökválasztáson Georgia államban Joe Biden, a Demokrata Párt jelöltje.

A CNN hírtelevízió és az Edison Research közvélemény-kutató közlése szerint Biden a legfrissebb, közép-európai idő szerint reggel 9 órai adatok szerint 7248 szavazattal vezetett Donald Trump hivatalban lévő amerikai elnök előtt a Fehér Házért folytatott versenyfutásban a 16 elektort adó államban.

A végső győzelemhez 270 elektort kell összegyűjteni; az állás jelenleg 253-214 Biden javára.

Ugyanakkor a szoros verseny miatt megfigyelők valószínűnek tartják, hogy Georgia államban a voksok száz százalékának a feldolgozása után újra kell majd számolni a szavazatokat, és csak ezután lehet végeredményt hirdetni.

A másik négy államból, ahol még tart a szavazatszámlálás, amelynek az eredményétől az amerikai elnökválasztás kimenetele függ, három államban Biden vezet. A demokrata párti politikus előnye a 20 elektort adó Pennsylvaniában nem egészen 29 ezer, Nevadában (6 elektor) csaknem 23 ezer, Arizonában (11 elektor) pedig majdnem 30 ezer szavazat. Észak-Karolinában, ahol 15 elektori szavazat a tét, Trump vezet csaknem 80 ezer vokssal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×