eur:
392.39
usd:
365.58
bux:
66811.15
2024. április 26. péntek Ervin
Az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó Joe Biden volt amerikai alelnök támogatóihoz beszél egy kampányrendezvényen a Dél-Karolina állambeli Georgetownban 2020. február 26-án. Az elnökválasztást november 3-án tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Megszellőztették a lehetséges Biden-kabinet lehetséges összetételét

Joe Biden demokrata elnökjelölt lehetséges kormányáról egyelőre keveset tudni, a kiszivárgott nevek és a szóba jöhető jelöltek alapján a CNN most megszellőztette a Biden-kabinet esetleges összetételét. Mindehhez persze előbb meg kéne nyerni a választást.

Joe Biden demokrata elnökjelölt jelenleg toronymagasan vezet a felmérések szerint Donald Trump elnök előtt az elnökválasztási versenyben, lehetséges kormányáról azonban szinte semmit nem tudni. A CNN ezért összeszedte, hogy kik lehetnek a kormány potenciális miniszterei – számolt be a Portfolio.hu.

Egy kiszivárgott forrás szerint New York kormányzója, Andrew Cuomo az igazságügyi minisztérium legfőbb várományosa. Cuomo azóta már cáfolta a híreket, elmondása szerint ugyanis nem vágyakozik Washingtonba, a CNN azonban továbbra is őt tartja a legfőbb esélyesnek.

A lap emlékeztet, hogy 2016-ban Hillary Clinton jelöltsége idején John Hickenlooper, Colorado kormányzója merült fel, mint a Belügyminisztérium potenciális vezetője, Michigan korábbi kormányzója, Jennifer Granholm és Preet Bharara pedig igazságügyi miniszterként került szóba.

A CNN szerint továbbá arra számíthatunk, hogy az esetleges kormány egyaránt építkezne majd Biden korábbi kapcsolatrendszerére az Obama-kormány idejéből, valamint beemelné a demokraták baloldali szárnyának egyes tagjait is. Így például Elizabeth Warrenből pénzügyminiszter lehet – emlékezetes, ő is az egyik esélyese volt a demokrata előválasztási versenynek, és – Bernie Sanders-szel együtt – őt tekintették a legszélsőségesebben baloldali jelöltnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×