eur:
394.06
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Franco Rivolli velencei illusztrátor felnagyított alkotása, amin egy orvos látható angyalszárnyakkal a hátán, karjában Olaszországgal egy bergamói kórház falán 2020. március 16-án. A képfeliraton megköszönik az egészségügyi dolgozók munkáját. A legutóbbi adatok szerint Olaszországban az utóbbi huszonnégy órában 368-an haltak meg, és 2853 volt az új fertőzöttek száma.
Nyitókép: MTI/AP/Luca Bruno

Tévedtek az első számú beteget illetően Olaszországban

Vizsgálatok bizonyítják, hogy már február közepe előtt, amikor az első igazolt megbetegedést tapasztalták, jelen volt a vírus Olaszországban.

A milánói Poliklinika kórház kutatói vérminták elemzéséből kimutatták, hogy az új koronavírus már jelen volt Olaszországban a február 21-i első igazolt megbetegedés előtt. A szakemberek olyan véradók véletlenszerűen kiválasztott mintáit elemezték, akik nem mutattak semmilyen tünetet az első olasz megbetegedés felbukkanása előtt – írja a 24.hu.

Milánói kutatók már korábban feltételezték, hogy az olaszországi járvány

jóval azelőtt kezdődhetett, hogy az első pácienst hivatalosan diagnosztizálták volna

a lombardiai Lodi megye Codogno városában.

Az Olaszországban az 1. számú páciensként ismert férfi február 16-án lázasodott be, majd egyre rosszabbul lett, ezért bement a codognói kórházba, de miután nem említette, hogy Kínában járt volna, hazaengedték. Éjszaka a felesége kíséretében ment vissza, annyira rosszul volt. Azonban nem különítették el, így a kórházban is több embert megfertőzhetett, mire a feleségének eszébe jutott, hogy a férje egyik munkatársa egy hónappal korábban jött haza Kínából, és vele azóta többször is találkoztak. Ezután tesztelték koronavírusra, és kiderült, hogy pozitív a minta.

A 38 éves férfi addigra több hét alatt sok embert megfertőzhetett,

akik aztán továbbadták a vírust, ez vezetett a környező tíz település vesztegzár alá helyezéséhez.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×