eur:
394.23
usd:
370.32
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Naplemente a Rue de la Loi nevű úton Brüsszelben 2020. április 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Jókora átalakítás Brüsszelben

Brüsszel belvárosát sétáló- és kerékpáros-övezetté alakítják legalább három hónapra, miközben a tömegközlekedési járművek és a személyautók legfeljebb óránként 20 kilométeres sebességgel közlekedhetnek.

Az intézkedéseket a koronavírus-járvány miatti korlátozások részleges feloldásával összefüggésben hozzák meg - jelentette be pénteken a brüsszeli polgármester szóvivője.

A belga főváros belső körgyűrűjén belüli részen - amely majdnem teljesen magába foglalja a történelmi óvárost - a legtöbb utca szűk, emiatt a járdája is nagyon keskeny. Így, hogy ezután a gyalogosok az úttesten is mehetnek, könnyebben be tudják tartani a társadalmi távolságtartás szabályát. A gépjárműveknek elsőbbséget kell majd adniuk a gyalogosoknak és a bicikliseknek.

A járványügyi korlátozásokat hétfőtől oldják fel részlegesen Belgiumban, de a dpa hírügynökség szerint nem világos, hogy ezeket az új közlekedési szabályokat mikor vezetik be a brüsszeli belvárosban, ugyanis ehhez új táblákat kell kihelyezni és felfestésekre is szükség lesz az úttesteken. Amikor ezek is megtörténnek, a belváros összes közlekedési lámpája sárgán fog villogni. Az új szabályokat három hónap után felülvizsgálják.

Wafaa Hammich szóvivő azt mondta: az új szabályokat nem az autósok ellen hozták meg, hanem a karanténból kimozduló lakosokat arra szeretnék bátorítani, hogy gyalog vagy kerékpárral közlekedjenek gépjárművek helyett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×