eur:
393.17
usd:
366.78
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Az elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) Ural típusú oldalkocsis motorkerékpárt vezet, balról Alekszandr Zaldosztanov, az Éjszakai Farkasok motoroscsoport vezetője az ukrajnai Krím félszigeten fekvő Szevasztopol közelében 2019. augusztus 10-én. Putyin az Éjszakai Farkasok találkozójára tart az Orszország által annektált Krímben.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

Feljelentették az orosz elnököt

Vlagyimir Putyint az Éjjeli Farkasok elnevezésű motoros csoport tagjaival motorozott együtt a minap, és nem volt rajta bukósisak.

Feljelentették Vlagyimir Putyin orosz elnököt, amiért Szevasztopolban sisak nélkül motorozott együtt az Éjjeli Farkasok motoros csoport tagjaival - közölték hétfőn orosz hírügynökségek. Az orosz államfő megbírságolását elsőként Makszim Csuhunov vlagyivosztoki ügyvéd sürgette a szevasztopoli közlekedési rendőrségtől. A feljelentés szerint

"Vlagyimir Putyin polgártárs azonosítatlan személyek társaságában" szombaton egy Ural típusú motorkerékpárt vezetett a Krímben megrendezett Babilon Árnyéka elnevezésű motoros fesztiválon.

Ugyanebben az ügyben Oleg Homutyinnyikov Lipeck megyei képviselő Jurij Csajka főügyésztől sürgette az eset kivizsgálását. Az orosz közeledésbiztonsági előírások értelmében a bukósisak nélküli motorozásért ezer rubel bírság szabható ki. (A rubel jelenleg mintegy 4,40 forintot ér.)

Putyin a Kreml irányvonalához hű Éjszakai Farkasok motoros klubot a csoportnak az Ukrajnától elcsatolt Krímben 10 évvel ezelőtt tartott első bemutatója alkalmából köszöntötte fel személyesen Szevasztopolban. Kijev tiltakozott az orosz elnöknek a félszigeten tett újabb látogatása miatt.

Az elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök a tagok között az Éjszakai Farkasok motoroscsoport találkozóján az Orszország által annektált ukrajnai Krím félszigeten fekvő Szevasztopolban 2019. augusztus 10-én.
MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin
Az elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök a tagok között az Éjszakai Farkasok motoroscsoport találkozóján az Orszország által annektált ukrajnai Krím félszigeten fekvő Szevasztopolban 2019. augusztus 10-én. MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

A Dozsgy független orosz online televízió szerint július végén egy Arhangelszk megyei bíróság az államhatalom megsértése címén 15 ezer rubelre büntette meg Georgij Minyajev helyi lakost, amiért az a közösségi médiában bírálta, hogy Putyin a biztonsági öv becsatolása nélkül hajtott át a Kercsi-szoroson keresztül megépített hídon az átadás napján. Minyajev, aki az elnökkel kapcsolatban saját bevallása szerint a "debiloid" jelzőt használta, úgy vélekedett, azért bírságolták meg, mert részt vett egy, a régióban létrehozandó szeméttelep elleni tüntetésen.

Az elnöki biztonságáért felelős Szövetségi Őrszolgálat (FSZO) egyébként azt állította, hogy a Krími hídon az elnök áthajtásakor még nem voltak érvényesek a közlekedési szabályok.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×