eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Új célország lett a magyar munkavállalók kedvence

Gyorsan nő a vendégmunkások száma Szlovákiában, a magyar ingázók száma is húsz százalékkal nőtt egy év alatt.

Jelenleg legálisan 50,5 ezer külföldi munkavállaló van Szlovákiában, 13 ezerrel több az egy évvel korábbinál - írja a Napi.hu a pozsonyi Új Szó alapján. Csak az elmúlt egy hónapban ezer új vendégmunkás érkezett.

A szerb vendégmunkások száma az elmúltegy évben megduplázódott, így ma már 12 ezren dolgoznak az országban, amivel a legnépesebb csoportnak számítanak a vendégmunkások körében. Őket követik a Romániából érkezettek, akik száma az elmúlt egy évben több mint ezerrel, 8,7 ezerre nőtt.

Ugyanakkor Szlovákia egyre népszerűbb a magyarországi munkavállalók körében is, ők jelenleg több mint ötezren vannak. Számuk csak az elmúlt egy évben több mint ezerrel nőtt, így ma már a cseheket is megelőzik, akikből legálisan csupán 4800 dolgozik Szlovákiában. Nagyjából ennyien vannak az ukránok, míg Lengyelországból hivatalosan több mint kétezren járnak át dolgozni Szlovákiába.

Címlapról ajánljuk
Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

A tavalyi évhez képest háromszorosára nőtt a nyugat-nílusi lázzal fertőzöttek száma Magyarországon, a 2018-as járvány adatait azonban még messze nem közelíti meg. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kimutatásai szerint itthon az idén eddig 99-en kapták el a vírust, a legtöbb eset Budapesten, Pest és Hajdú-Bihar vármegyében volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 20:46
2024. október 6. 20:16
×
×
×
×