eur:
386.99
usd:
356.31
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Ötven halottja van a Las Vegas-i vérengzésnek

Ötven halottja van a Las Vegas-i vérengzésnek

Legkevesebb ötven ember meghalt és kétszáz megsebesült a Las Vegas-i lövöldözésben.

Az elkövető egy 64 éves helyi férfi, Stephen Paddock volt, aki a Las Vegas Stripen zajló zenei fesztivál résztvevőire nyitott tüzet helyi idő szerint vasárnap késő este - közölte a rendőrség.

A rendőrség lelőtte a támadót a Mandalay Bay Hotel és Kaszinó 32. emeletén.

A nevadai seriff elmondta, hogy azonosították annak a nőnek a tartózkodási helyét, aki a támadás előtt együtt utazott a tettessel. A Las Vegas-i rendőrség később közölte, hogy kihallgatása után a nő már nem gyanúsított, nem volt köze a lövöldözéshez. 

A támadóhoz két gépkocsi volt köthető, közülük az egyiket megtalálták.

Az NBC News úgy tudja, Paddocknak nem voltak nemzetközi terrorizmushoz kötődő kapcsolatai. A CNN arról számolt be, hogy a rendőrség egyelőre nem nevezi "belföldi terrorizmusnak" az esetet, mert előbb ki akarják deríteni, pontosan mi volt a férfi motivációja.

A férfi által bérelt szállodai szobába az ajtó berobbantásával jutottak be a hatóságok, és odabenn több fegyvert is találtak. A sebesültek között a CNN szerint két Los Angeles megyei rendőr és egy szolgálaton kívüli Los Angeles-i városi rendőr van.

Egy zenei fesztivál színpadján épp Jason Aldean country sztár játszott és egy darabig folytatta az előadást, miközben a látogatók pánikszerűen menekültek.

Szemtanúk szerint a lövöldözés több, mint öt percen át tartott. “Egymás után ürítették ki a tárakat” – idézett ismeretlen látogatókat az Independent című lap.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×