eur:
391.31
usd:
361.8
bux:
65793.46
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor

Belebukott a fertőtlenítőszer-botrányba a román miniszter

Benyújtotta lemondását Patriciu Achimas-Cadariu román egészségügyi miniszter - jelentette hétfőn az Agerpres hírügynökség.

A tárcavezető azt követően döntött így, hogy Romániában ügyészségi vizsgálat indult kórházban használt fertőtlenítőszerek ügyében, amelyeket feltehetően hamisak voltak.

A Digi 24 hírtelevízió úgy tudja, hogy Dacian Ciolos miniszterelnök elfogadta a tárcavezető lemondását.

Ciolos szombaton elrendelte, hogy valamennyi kórházban ellenőrizzék a használt tisztítószerek hatékonyságát. Az elmúlt napokban a román médiában több oknyomozó írás jelent meg, amelyek szerint a Hexi Pharma nevű vállalat hétszeresen felhígított fertőtlenítőszert adott el romániai kórházaknak a piaci árhoz képest tízszer magasabb áron.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.28. szerda, 18:00
Szenes Zoltán
professor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Az elmúlt napokban vegyes mozgások jellemezték a tőzsdéket, az indexek szintjén csak kisebb elmozdulásokat lehetett látni. A befektetők úgy tűnik, hogy kivárnak a holnap érkező amerikai PCE inflációs adat előtt, ami a Fed kedvelt inflációs mutatója és várhatóan irányt adhat majd a piacnak. Addig is viszont úgy tűnik, hogy maradnak a vegyes mozgások, ezt láttuk tegnap az USA-ban is, majd Ázsiában inkább negatív irányba mozogtak a vezető indexek, viszont Európában ma is oldalazás megy.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×