eur:
394.07
usd:
368.33
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Motoros bandák közötti leszámolás volt a frankfurti lövöldözés?

A szervezett bűnözéssel kapcsolatba hozott motoros bandák közötti leszámolás lehetett a Frankfurtban csütörtökön történt lövöldözés a németországi nagyváros rendőrsége szerint - jelentette pénteken a Hessischer Rundfunk (HR) tartományi közszolgálati médiatársaság.

A HR hessenschau.de című hírportáljának beszámolója szerint a rendőrség kizártnak tartja, hogy az esetnek iszlamista vagy szélsőjobboldali háttere lehet.

A frankfurti belvárosban csütörtök délután ismeretlenek tüzet nyitottak egy terepjáró utasaira. Egy 20 éves és egy 41 éves férfi súlyosan megsérült, de nincsenek életveszélyben. Egyelőre nem ismert, hogy hányan ültek a terepjáróban, és azt sem tudni, hogy hányan támadtak rájuk. A nyomozást péntekre virradó éjjel is folytatták, házkutatásokat is tartottak - mondta egy rendőrségi szóvivő. Részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt.

A Bild című lap szerint éjjel házkutatást tartottak egy helyszínen, amelyet motoros bandák találkozóhelyeként tartanak számon. A Bild online kiadásában megjelent beszámoló szerint a rendőrség régóta tart attól, hogy Frankfurt térségében "háború" kezdődik motoros klubok, bandák között. Főleg a Hells Angels és az Osmanen Germania - egy németországi törökök által alapított új nemzetközi csoport - konfliktusa ad okot aggodalomra.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×