eur:
393.23
usd:
367.93
bux:
67044.93
2024. április 26. péntek Ervin

Rászállt az Anonymus az Iszlám Államra

Újabb fenyegetést kapott az Iszlám Állam az Anonymus hekkercsoporttól. A közösségi oldalakon eddig több száz profilt blokkoltak a netes aktivisták.

Az Iszlám Állam hadművelet folytatódik - jelentette be az Anonymus hekkercsoport. Több mint két perces videóüzenetüket úgy kezdték, ők, muszlimok, keresztények, zsidók, az élet legkülönbözőbb területein dolgoznak a világ összes országából, etnikumából és régiójából mérnek csapást az Iszlám Állam internetes állásaira.

Azok a terroristák, akik magukat az Iszlám Állammal azonosítják nem muszlimok. "Vadászni fogunk rátok, kiiktatjuk a honlapjaitokat, a profiljaitokat, email fiókjaitokat. Mostantól nem vagytok biztonságban sehol az online térben" - hallható az üzenetben.

A csoport először tavaly nyáron, majd a Charlie Hebdo elleni merényletet követően hirdetett harcot az iszlám radikálisokkal szemben a Hecker News állítása szerint a hadüzenetet követően mostanáig a Twitteren 1500, az Iszlám Állammal összefüggésbe hozható felhasználó fiókját tették elérhetetlenné.

Egy másik honlap azt állítja, email fiókok százait blokkolták az Anonymus aktivistái, akik arra hívták fel a figyelmet, az Iszlám Állam a közösségi oldalalakon a legaktívabb terrorista szervezet, propaganda fotóik és videóik terjesztésének megakadályozásával komoly csapás mérhető rájuk. Egy Twitter bejegyzés szerint a hekkercsoport több dzsihadista honlapot tett elérhetetlenné.

Hanganyag: Király István Dániel

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Tiktok anyacége és az amerikai kormány csörtéjéről volt szó, amelynek a vége akár az is lehet, hogy a platformot betilthatják a tengerentúlon. Vendégünk volt Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója. A második blokkban a friss munkaerőpiaci adatokat elemeztük Hornyák Józseffel, a Portfiolio makrogazdasági elemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×