eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Obama a középosztálynak nyújtott adókedvezmények meghosszabbítását sürgette

Az amerikai középosztálynak nyújtott adókedvezmények azonnali meghosszabbítását sürgette az amerikai elnök. Barack Obama hangsúlyozta: kész a kompromisszumra az amerikai gazdaságot újabb recesszióval fenyegető úgynevezett pénzügyi sziklaszirt ügyében, ezért a jövő hétre egyeztetni szeretne az amerikai kongresszus vezetőivel.

Az elnök ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a deficitcsökkentést kizárólag kiegyensúlyozott módon tudja elképzelni, vagyis úgy, hogy a megszorításokat kiegészítsék bevételt növelő intézkedések is. Nem sokkal korábban John Boehner, az amerikai képviselőház republikánus elnöke a Bush-korszakban bevezetett összes adókedvezmény meghosszabbítását javasolta.

Szerinte a költségvetésről szóló, átfogó megállapodást már az új összetételű kongresszusnak kellene elfogadnia. A költségvetési szirt elnevezés arra utal, hogy a kongresszus és a Fehér Ház tavalyi adósságlimit-vitáját lezáró kompromisszum részeként kidolgozott kiigazító csomag maradéktalan érvényesítése esetén az amerikai gazdaság ismét recesszióba zuhanhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×