eur:
392.57
usd:
365.95
bux:
66529.18
2024. április 26. péntek Ervin

Anarchia Athénban

Anarchisták rendbontásai zavarták meg szombaton a globilizációellenes aktivisták Athénban tartott felvonulását, amelynek során az iraki háború és a fenyegető iráni válság ellen emelték fel szavukat.

A rohamrendőrség könnyfakasztó bombák bevetésével próbálta megfékezni az Athén belvárosában bankokat, üzleteket és rendőrautókat megrongáló fiatalokat, akik az Európai Szociális Fórum felhívására összegyűlt mintegy 30 ezer aktivista béketüntetését használták fel arra, hogy szabadjára engedjék indulataikat.

Több alkalommal heves szóváltás alakult ki a békés tüntetők és a fekete ruhába öltözött, elmaszkírozott randalírozók között, amikor az előbbiek kifogásolták a rombolást. Egy rendőr könnyebben megsebesült, tizenöt anarchistát őrizetbe vettek az összetűzések során.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×