eur:
389.15
usd:
363.62
bux:
68165.89
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Unsplash.com

Gond van a biztonsági övvel, több százezer autót hívnak vissza

Több százezer 2023–2024-es Accord és HR-V járművet hív vissza az Egyesült Államokban a Honda a biztonsági övek előfeszítőinek hiányzó darabja miatt, ami növelheti a sérülés kockázatát egy ütközés során.

A Honda és az Egyesült Államok Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatala (NHTSA) által a hét elején közzétett értesítések szerint az előfeszítőkből – amik ütközéskor a helyükre feszítik a biztonsági öveket – hiányozhat a szegecs, ami a gyorscsatlakozót és a drótlemezt rögzíti. Ez azt jelenti, hogy az utasokat nem lehet megfelelően rögzíteni egy ütközés alkalmával. Az NHTSA az összeszerelés során elkövetett hibának tulajdonította a problémát, amiben

több mint 300 ezer accord és HR-V potenciálisan érintett.

A márkakereskedők szükség esetén ingyenesen ellenőrzik és kicserélik a biztonsági öv előfeszítő szerelvényeit – idézi a CBS News tudósítását az Index.

November 16-ig a Honda hét garanciális igényt kapott, de az NHTSA által közzétett dokumentumok szerint nem érkezett bejelentés a hibás előfeszítőkkel kapcsolatos sérülésekről vagy halálesetekről. Az értesítő leveleket 2024. január 8-tól kezdődően postai úton küldik ki az érintett járművek bejegyzett tulajdonosainak.

A híroldal emlékeztet, hogy a hónap elején a japán gyártó közel 250 ezer járművet hívott vissza az Egyesült Államokban, mert a csapágyak meghibásodhatnak, ami a motorok leállását és a baleset kockázatának növekedését okozhatja. A vállalat dokumentumokban közölte, hogy 1450 garanciális igényt nyújtottak be a probléma miatt, de sérülésről nem érkezett jelentés. Júniusban pedig közel 1,2 millió autót hívtak vissza, mert a tolatókamera képe nem jelenhet meg a műszerfal képernyőjén.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×