eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: volvo

2030 fontos változást hoz a Volvo életében

A következő évtizedben már csak elektromos autókat fog gyártani a Volvo - jelentette be a kínai tulajdonban lévő svéd autógyár.

A Volvo Cars minden belsőégésű motoros modelljét kivezeti a piacról 2030-ig, beleértve a hibrid hajtásláncú modelleket is. "Hosszú távon nincs jövője a belsőégésű motornak" - nyilatkozta Henrik Green, az autógyár technológiai igazgatója. Az elektromos hajtású autók gyártására való teljes átállás tervét az elmúlt években az elektromos mobilitás iránt ugrásszerűen megnőtt kereslet ihlette meg - mondta.

"A sikeres működéshez nyereséget termelő növekedésre van szükség. Ezért aztán a csökkenő volumenű üzletág helyett a jövő technológiáiba invesztálunk inkább, az elektromos hajtáslánc technológiába és a digitalizációba" - idézi a közlemény Hakan Samuelsson vezérigazgató nyilatkozatát.

A Volvo tavaly mutatta be első teljesen elektromos XC40 Recharge modelljét. Második teljesen elektromos modelljét, a C40-et kedden mutatta be a Volvo.

A Volvo globális értékesítésének a felét 2025-re teljesen elektromos autók adják majd, a másik felét pedig hibrid járművek.

A Volvo Cars emellett forgalmának a súlypontját fokozatosan internetes értékesítési csatornára helyezi át. A teljesen elektromos modellek kizárólag a Care by Volvo platformon lesznek majd elérhetőek. A világszerte működő 2400 márkakereskedő a jövőben csak szerviz szolgáltatásokat nyújt majd és az online vásárlások lebonyolításában nyújt majd segítséget ügyfeleinek.

A Volvo Cars svédországi autógyártó vállalatot a kínai Zhejiang Geely Holding Group 2010-ben vásárolta meg az amerikai Ford konszerntől.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×