eur:
392.78
usd:
367.82
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: BÉT

Ők 2020 tőzsdei legjei – mutatjuk a díjaztatottakat

A Budapesti Értéktőzsde idén is megrendezte a hazai tőkepiac legjobb teljesítményeit díjazó eseményét, az immár több mint két évtizedes múltra visszatekintő BÉT Legek 2020 díjátadó gálát. Az online formátumban zajló díjátadó keretében a BÉT többek között olyan, kiemelt presztízzsel bíró elismeréseket adott át, mint az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cége, az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója, vagy a befektetői tudatosság terjesztéséért odaítélt díj.

A több mint húsz éves múltra visszatekintő BÉT Legek rendezvény keretében idén is 22 kategóriában díjazta a tavalyi, rendkívüli gazdasági helyzetben is kimagasló teljesítményt nyújtó tőkepiaci szereplőket a Budapesti Értéktőzsde.

A díjak odaítélése a korábbi évekhez hasonlóan a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri döntése alapján történt, míg az „Az év online hazairészvény-kereskedési platformja” díj győztese ismét a nyilvánosan zajló online szavazás eredményei alapján került kiválasztásra. A díjak a tőkepiaci mérföldkövek, emlékezetes teljesítmények szimbólumaiként funkcionálnak, odaítélésükkel a BÉT célja a további fejlődés ösztönzése.

A rendezvény a járványhelyzetből adódóan a hagyományos gálaesemény helyett idén online formában, ugyanakkor a személyes esemény előnyeit is megőrizve került megrendezésre – olvasható a BÉT sajtóközleményében.

A díjak átadásáról kisfilmek kerültek rögzítésre, amelyek a Budapesti Értéktőzsde online felületein – honlapján, illetve Youtube csatornáján – már elérhetők. Így a rendezvénybe, a korábbi évek gyakorlatával szemben, ezúttal a résztvevőkön túl a tőzsde iránt érdeklődők is betekintést nyerhetnek.

A díjazottak

A javasolt egészségügyi intézkedéseket figyelembe véve két napra bontott díjátadó ceremónia első napján Patai Mihály, a Budapesti Értéktőzsde elnöke köszöntötte a díjazottakat.

Az OTP Bank a tavalyi, a társaság számára 3 díjat eredményező BÉT Legek után ezúttal is különösen eredményesnek bizonyult:

„Az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója”, valamint a „Kibocsátói transzparencia” díjat is Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója vehette át. A nap folyamán emellett többek között átadásra kerültek a Növekedési Kötvényprogramhoz kapcsolódó díjak, amelyeket az ALTEO Nyrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. nyert el.

A második nap Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatójának köszöntőbeszédével vette kezdetét. A minden évben fokozott figyelemmel kísért

„Befektetői tudatosság terjesztéséért” járó díjat idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a BÉT edukációs leányvállalata, a Budapesti Institute of Banking közösen nyerte el,

a díjat György László, az ITM államtitkára és Fábián Gergely, a BIB vezérigazgatója vette át. A nap díjazottjai között szerepelt többek között „Az év alaptőke-emelése” kategóriában élen végzett AutoWallis Nyrt., „Az év legnagyobb árfolyam-emelkedését elérő papír kibocsátója Prémium kategóriában” első helyezettje, a Masterplast Nyrt., a „Kibocsátói transzparencia mid-cap díj” idei győztese, a Graphisoft Park Nyrt., vagy „Az év részvénykibocsátója a BÉT Xtend piacon”, a Gloster Infokommunikációs Nyrt. is.

„Az év hazairészvény-kereskedési platformja” kategória idei nyertese a legtöbb érvényes szavazat alapján a KBC Securities MobilBroker/WebBroker online kereskedési rendszere lett.

BÉT Legek 2020 díjazottak:

  • A hazai tőkepiac fejlesztéséért: Hernádi Zsolt, Mol
  • Felelősségvállalás, fenntarthatóság, felelős vállalatirányítási díj: Mol
  • Az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója: OTP Bank
  • Kibocsátói transzparencia díj: OTP Bank
  • Az év jelzáloglevél kibocsátója: OTP Jelzálogbank
  • Növekedési Kötvényprogram kibocsátói díj: Alteo
  • Növekedési Kötvényprogram befektetési szolgáltatói díj: Raiffeisen Bank
  • Az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cége: 1. Erste Befektetési Zrt., 2. Wood & Company, 3. Concorde Értékpapír
  • Az év alaptőke-emelése: AutoWallis
  • Az év részvényalap-kezelője: MKB-Pannónia Alapkezelő
  • Befektetői tudatosság terjesztéséért díj: Innovációs és Technológiai Minisztérium, Budapesti Institute of Banking
  • Az év legnagyobb árfolyam-emelkedését elérő papír kibocsátója prémium kategóriában: Masterplast
  • Az év legnagyobb forgalmú határidős BUX index-kereskedő cége: Random Capital Broker
  • Az év legnagyobb forgalmú határidős részvénykereskedő cége: Erste Befektetési Zrt.
  • Az év legnagyobb forgalmú határidős devizakereskedő cége: Raiffeisen Bank
  • Az év befektetési szolgáltatója: 1. Concorde Értékpapír, 2. Equilor Befektetési Zrt., 3. OTP Bank
  • Az év hazairészvény-kereskedési platformja: KBC Securities MobilBroker - WebBroker
  • Az év banki kötvénykibocsátója: Magyar Export-Import Bank
  • Kibocsátói transzparencia mid-cap díj: Graphisoft Park
  • A legjobb befektetői kapcsolattartó: Réthy Róbert, Mol
  • Az év részvénykibocsátója a BÉT Xtend piacon: Gloster
  • Az év adatszolgáltatója: RND Solutions
Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×