eur:
392.87
usd:
366.68
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Navracsics Tibor, az Európai Bizottság (EB) kultúráért, oktatásért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa beszédet mond az EU-karriernap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen című rendezvényen Budapesten, a Ludovika épületében 2015. február 12-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kinevezték a gazdaságfejlesztési zónák kormánybiztosait

Mint arról a Infostart is beszámolt, a gazdaságfejlesztési stratégia részeként a kormány négy gazdaságfejlesztési zónát hoz létre

Már ki is nevezték a zónákért felelős kormánybiztosokat - olvasható a Magyar Közlönyben.

Navracsics Tibor, Északnyugat- Magyarországért fog felelni, így többek között Fejér, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Komárom-Esztergom megye is az ő hatásköre lesz.

Kiegészülnek Palkovics László teendői, így a miniszter a jövőben már a Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben zajló gazdaság is az ő dolga lesz, mint Északkelet-magyarországi kormánybiztos.

Nemesi Pál a Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyéket magában foglaló Dél-Alföldért fog felelni,

Mikes Éva a Baranya, Somogy és Tolna megyéket magában foglaló Dél-Dunántúlért.

Az új kormánybiztosok a munkájukért nem kapnak pénzt.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×