eur:
388.71
usd:
361.73
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Autógumikból épít barikádot egy nő, miközben a Nissan Motor Co üzemének dolgozói tüntetnek Barcelonában 2020. május 28-án, miután a vállalat bejelentette, hogy az előző nap nyilvánosságra hozott, Renault-Nissan-Mitsubishi autógyári együttműködés feladatmegosztáson alapuló új szervezeti felépítése keretében bezárja a gyárat. Az üzem közvetlenül 2400 alkalmazottat foglalkoztat, a kapcsolódó szolgáltatásokkal együtt pedig mintegy 3 ezret.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro García

Nissan: nagy bejelentés után nagy pofon

A Renault–Nissan–Mitsubishi autógyári együttműködés szerdán nyilvánosságra hozott, feladatmegosztáson alapuló új szervezeti felépítése keretében a Nissan Motor Co bezárja barcelonai üzemét – jelentette be csütörtökön közleményben a madridi ipari minisztérium.

A barcelonai üzem a Nissan legnagyobb termelőegysége Európában a nagy-britanniai gyár után. Közvetlenül 2400 alkalmazottat foglalkoztat, a kapcsolódó szolgáltatásokkal együtt pedig mintegy 3 ezret.

Szakszervezeti források szerint

az üzem bezárása akár 20 ezer munkahely elvesztésével is járhat a helyi beszállítói láncban.

A barcelonai üzem elsősorban elektromos furgonokat és egy pick-up modellt gyártott jóval termelési kapacitása alatt.

Az ipari minisztérium közleményében sajnálatát fejezte ki a Nissan kedvezőbb ajánlatok ellenére meghozott döntése miatt. Az ipari minisztérium szerint az üzem profiljának átalakítása beruházással kisebb anyagi terhet jelentene a Nissannak a bezárás egymilliárd euróra becsülhető költségénél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×