eur:
394.32
usd:
369.84
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kinevezték a Mavir új vezérigazgatóját

Biczók András a június 21-én távozott Csomai Kamillát váltja a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. élén.

A társaság felügyelőbizottságának döntését, illetve a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyását követően a 43 éves energetikai szakember július 15-ével foglalja el a vezérigazgatói pozíciót.

Biczók András diplomás közgazdász, a hannoveri Leibniz Egyetemen végzett. Pályafutását a Takarékbanknál kezdte, majd a BNP Paribas-nál vállalatfinanszírozás szakterületen folytatta. 2005-től az energetikában dolgozik. A Nabucco Gas Pipeline International, majd a MET Croatia Energy Trade menedzsmentpozícióit követően, 2014-től a Főgáz Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese, majd – ezzel egyidejűleg – az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. vezérigazgatója volt. A 2018 óta az MMBF Földgáztározó Zrt. elnök-vezérigazgatója volt.

A most kinevezett vezérigazgató legfőbb célja, hogy a Mavir – a klasszikus átviteli, rendszerirányítói és piacműködtetési feladatkörei és felelősségei mellett – a villamosenergia-ipar irányadó és haladó szellemiségű szereplője legyen.

"A klímabarát megújuló energiaforrásokra épülő decentralizált energiatermelés, az elektromos közlekedés felfutása, az emelkedő életszínvonallal növekedő villamosenergia-igény folyamatos kiszolgálása, vagy az energiatárolás területén várható technológiai fejlesztések új megközelítést igényelnek az iparág szereplőitől - mondta el kinevezése után Biczók András. - A dinamikusan változó energiapiac szereplőivel és a szabályozó hatóságokkal proaktívan együttműködve mindent meg kell tennünk azért, hogy az ország versenyképességének egyik pillére, a megfelelő minőségű és mennyiségű villamos energia folyamatosan és biztonságosan rendelkezésre álljon."

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×