eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Flickr / Riik@mctr

Nagy visszatérő a világ legjobb légitársaságainak élén

Változás az élen. A legjobb 10-be egyetlen európai cég fért be. A fapadosokat is rangsorolták.

A Singapore Airlines nyerte el a világ legjobb légitársasága címet - a légiipar Oscar-díját, a Skytrax légiközlekedési elemzőcég rangsorának első helyét.

A világ több mint 60 pontjára direkt járatokat közlekedtető légicégnek ez hatalmas siker, ugyanis legutóbb 2008-ban állt a neves lista élén. Most a tavalyi győztest, a Qatar Airways előzte meg, a Skytrax-lista harmadik helyére az ANA All Nippon Airways japán légitársaság került.

A top10-be egyetlen európai légitársaság került: a Lufthansa a 7. helyen végzett.

A Singapore sikere az közel-keleti versenytársaikkal szemben korábban alul maradó ázsiai légitársaságok "feltámadásának" jele lehet. Yeoh Phee Teik, a légitársaság ügyfél-elégedettségért felelős alelnöke szerint győzelmük kulcsa a termékfejlesztés, valamint a közép- és hosszútávú flottájuk megújítása volt.

A top10

1. Singapore Airlines
2. Qatar Airways
3. ANA All Nippon Airways (Japán)
4. Emirates
5. EVA Air (Taiwan)
6. Cathay Pacific (Hongkong)
7. Lufthansa (Németország)
8. Hainan Airlines (Kína)
9. Garuda Indonesia
10. Thai Airways

A Swiss a 12., az Austrian a 16., a Turkish a 18., a KLM a 19., az Aeroflot a 23., az Air France a 25. helyen végzett. Az EasyJetet a 43., a Ryanairt a 64 pozícióra sorolták be. A teljes lista itt olvasható.

A legjobb diszkont légitársaságok

  • Európa -- Norwegian
  • Dél-Amerika -- Sky Airline
  • Észak-Amerika -- WestJet
  • Közel-Kelet -- Flynas
  • Afrika -- Mango
  • Ausztrália & Csendes-óceáni térség -- Jetstar Airways
  • Ázsia -- AirAsia
  • Közép-Ázsia / India -- Indigo
  • Kína -- West Air

Érdekesség - bár talán nem meglepetés -, hogy az idei labdarúgó-világbajnokságon lelkesen takarító japánok légitársasága, az ANA All Nippon kapta a legtisztább kabinért járó elismerést.

A szingapúri légitársaság kapta a lista első helyén felül a legjobb első osztály, a legjobb ázsiai légi társaság, valamint a legjobb első osztályú ülés díját is.

Ezúttal a második helyre szorult katar légitársasága, amely 2017 előtt háromszor (2011, 2012, 2015) is a dobogó legfelső fokán végzett, ám nem távoztak üres kézzel: övék lett a legjobb business osztály, a legjobb közel-keleti légitársaság, valamint a legjobb business osztályú székért járó elismerés.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×