eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Szaranszk, 2018. június 19.Japán szurkolók, mielőtt megkezdődik a Kolumbia - Japán mérkőzés az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának első fordulójában a szaranszki Mordovia Arénában 2018. június 19-én. (MTI/EPA/Erik S. Lesser)
Nyitókép: Erik S. Lesser

Ezt látni kell: rendet raktak a stadionban a drukkerek

A japán és a szenegáli szurkolók is kitakarították szektorukat a labdarúgó-világbajnokságon.

A japán szurkolók alaposan megünnepelték a Kolumbia elleni 2-1-es győzelmet, majd összeszedték a szemetet maguk után a szaranszki stadionban.

A négy évvel ezelőtti vb-n is látható volt hasonló jelenet a japán drukkerektől, akik most is szemeteszsákokkal felszerelkezve érkeztek a meccsre, és feltakarították a teljes szektort, összegyűjtötték a poharakat, ételmaradékokat, papírfecniket.

"Ez a japán kultúra része. Fontos eleme a társadalomnak, hogy megbizonyosadjanak róla, minden tiszta. Ez a helyzet a sporteseményeken, így a futballban is" - mondta a Japánban élő újságíró, Scott McIntyre a BBC-nek.

Hasonló példás cselekedetet hajtottak végre a szenegáli drukkerek is a lengyelek elleni győzelem után.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×