eur:
392.87
usd:
366.09
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
A hackerek elleni is köthetünk biztosítást

A hackerek elleni is köthetünk biztosítást

A technológiai változások új biztosítási termékeket is hoznak, a kibervédelmi biztosítások a jövőben ugyanolyanok lehetnek, mintha valaki viharkár ellen kötne szerződést - közölte a PwC cégtársa. Kerekes Antal rámutatott: tanulmányuk szerint a technológiai váltás a legnagyobb kihívás a biztosító társaságoknak, mert ezek az ügyféligényeket is átszabták.

A legmagasabb kockázati tényezők és a legfontosabb feladatok közé a PwC friss felmérése szerint a technológia, a digitalizáció és a változások kezelésének képessége került – mondta Kerekes Antal. A cég munkatársa hozzátette, az elmúlt időszakban általában a szabályozás és az alacsony kamatkörnyezet és más biztosításszakmai témák vezették a listát.

„A technológiai változásoknak három nagyon fontos aspektusa van, az egyik, amikor a biztosító technológiáit, a belső működését kell átalakítani. A másik esetben a kihívók, az új szervezetek, jól megismerve az ügyfeleiket, kedvezőbb kockázatközösséget tudnak alkotni. A harmadik pedig a kiberfenyegetések, amelyek komplexebben érintik a biztosítótársaságokat és a gazdasági szervezeteket is.”

Azzal, hogy ez, a technológiai változások vezetik a listák,

nehéz helyzetbe kerültek a hazai biztosítók

– mondta el a PwC cégtársa. Jelentős a lemaradásuk, szinte mind az alaprendszerének váltásával küzd, mert azok nem támogatják a modern elvárásoknak megfelelő fejlesztéseket – tette hozzá Kerekes Antal.

„Ebből a szempontból komoly változás zajlik.”

Nem az üzemeltető rendszer cseréjén van a hangsúly, hanem azon, hogy

a fogyasztóknak megváltoztak az elvárásai a biztosításokkal szemben,

más, digitálisabb csatornákon szeretnék igénybe venni a szolgáltatásokat – mondta el a PwC cégtársa.

„Sokkal jobban tudnak közösségeket alkotni, nem szeretnének olyan felárakat fizetni, mint amilyeneket a rossz biztosítottak miatt megfizetnek. Ez olyan termék- és csatornafejlesztési igényt jelent, amit a régi rendszerekkel nehéz kielégíteni.”

A hackerek elleni is köthetünk biztosítást

A legtöbb vállalati felelősségbiztosításnál

a kibervédelem már a legnagyobb kockázati tényezővé nőtte ki magát

– jelezte Kerekes Antal. Hozzátette, hamarosan a magánembereknél is megjelennek az ilyen biztosítási termékek.

„Hiszen manapság a személyes adataink, és azok elvesztéséből eredő károk valós értékkel is bírnak. Az ilyen, új, termékek megjelenése teljesen új kockázatelemzési és biztosítási folyamatokat igényel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×