eur:
393.14
usd:
366.77
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Új elnök-vezérigazgató a nemzeti közműszolgáltató élén

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. élére a nemzeti fejlesztési miniszter Kóbor Györgyöt nevezte ki hétfőtől - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.

Az ENKSZ múlt heti tájékoztatása szerint a nemzeti

közműszolgáltató éléről október 1-jével távozott közös megegyezéssel Horváth Péter János, aki a részvénytársaság 2015-ös létrejötte óta töltötte be az elnök-vezérigazgatói tisztséget.

Kóbor György 2000-2010 között az E.ON Hungária Zrt.-nél dolgozott, nyolc évig az E.ON Energiakereskedő Kft. ügyvezető igazgatójaként, majd a vállalat energia-beszerzésért és energia-értékesítésért felelős vezérigazgató-helyetteseként. Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese volt 2010-2012 között, ezután a MET Power Magyarország vezérigazgatója. 2013-ban visszatért az MVM-hez, ahol - az ENKSZ élére történő kinevezéséig - ismét a gazdasági vezérigazgató-helyettesi pozíciót töltötte be - tájékoztatott az ENKSZ.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×