eur:
392.99
usd:
366.24
bux:
66624.44
2024. április 26. péntek Ervin

Ők a leggazdagabb magyarok

Idén is közzétette a Napi.hu a 100 leggazdagabb magyar című kiadványát, amelyben ismét Csányi Sándor foglalja el az első helyet. Az OTP vezére tavaly óta 35 milliárd forinttal, 200 milliárdra duzzasztotta vagyonát, a tíz leggazdagabb magyar vagyona pedig összesen csaknem 1120 milliárd forintot tesz ki.

Csányi Sándor idén egymás után már hatodszorra viseli a leggazdagabb magyar címét, miután 2011 óta az OTP-vezér szerepel a lista legelején. Csányit Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa követi a sorban 175 milliárd forintos vagyonával, a dobogó harmadik helyét pedig Demján Sándor foglalja el 120 milliárddal.

A tíz leggazdagabb magyar között még ott van Gattyán György, Wáberer György és Simicska Lajos is. A top 10 között egy év alatt Demján Sándor tudta legnagyobb mértékben növelni vagyonát, összesen 29%-kal, de nem sokkal marad le Csányi Sándor sem 21%-ot meghaladó vagyongyarapodásával.

A tavalyi tízes listához képest változások is vannak a nevek között: Várszegi Gábor például kikerült a tízek közül, miután a lap szerint az üzletember fokozatosan elszakadt Magyarországtól, mostanra már magyar lakcímkártyája és adószáma sincs. Wáberer tavalyhoz képest két helyet tudott javítani, míg a Wallis-tulajdonos Veres Péter egymilliárd forinttal idén megelőzte Gattyánt a rangsorban, aki így csak a hatodik helyet tudta megcsípni 96 milliárd forintos vagyonával.

A kiadványban szereplő

100 leggazdagabb magyar összvagyona idén közel 2800 milliárd forint lett, ami 180 milliárddal több a tavalyinál. Idén a belépési küszöb is emelkedett a korábbi 6 milliárdról 6,8 milliárdra, ennek köszönhetően tíz új névvel is találkozhatunk a legvagyonosabbak között. Andy Vajna (Vajna András György) például idén először került be a listára, 44 milliárd forintos vagyonával a 16. helyet szerezte meg. Idén hivatalosan szerepel a listán a Mol-vezér Hernádi Zsolt a 85. helyet megszerezve, a 100 leggazdagabb között pedig két nőt is találunk (Berkes Mihályné és Zwack Izabella). A leggazdagabb magyarok mellett a kiadvány összegyűjtötte azt is, hogy kik a legbefolyásosabb magyarok itthon. Az első három helyezettben tavalyhoz képest nem történt változás, Orbán Viktor, Csányi Sándor és Lázár János lettek ismét a legbefolyásosabb magyarok. Habony Árpád a tavalyi negyedik helyről a hatodikra csúszott vissza, visszaadva ezzel Matolcsy György jegybankelnöknek a tavaly "elvett" negyedik helyezést. Matolcsyt követi Andy Vajna a sorban, de a tízek között még ott van Rogán Antal, Garancsi István, Szijjártó Péter és Mészáros Lőrinc is.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×