Inforádió

Meghallgatom Élő adás

NGM: Magyarországon felgyorsul az alternatív technológiákra való áttérés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Magyarországon felgyorsul az alternatív technológiákra való áttérés - mondta Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna hírfolyamában.

Emlékeztetett, hogy Magyarország az elsők között készítette el az e területre vonatkozó átfogó fejlesztési tervet. A Jedlik Ányos Tervvel az elektromobilitást kívánják előremozdítani, és ennek keretében az elkövetkező hetekben, hónapokban látványos intézkedések várhatók - mondta.

Lenner Áron Márk nagy sikernek tartaná, ha tervezett európai kapacitásbővítése során második üzemét Magyarországon nyitná meg a Tesla autógyár. Az elektromos közlekedés technológiai élvonaláról van ugyanis szó, ami nagyon pozitív hatással lenne Magyarországra - mondta.

Kiemelte: nemcsak a gyárról van szó, hanem a köré épülő értékláncokról is, a magyar kis- és közepes vállalkozásoknak is nagy lehetőség lenne, ha itt épülne meg az üzem.

Úgy vélte, a magyar beszállítói ipar jó állapotban van, a megfelelő tudásbázis is rendelkezésre áll. Megjegyezte, hogy például a Suzuki gyárban a termelés megkezdésekor 10 százalék volt a magyar hozzáadott érték az elkészült járművekben, s ez 2000-re már elérte az 50 százalékot. Ez a többi gyártó esetében már magasabb arányokról indult, ugyanis sok esetben ugyanaz a cég képes beszállítani több vezető autógyártónak is - mondta.