Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kínában kötött megállapodást a Nemzeti Innovációs Hivatal

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnöke, valamint Zhang Jianguo, a Külföldi Szakértők Hivatalának (SAFEA) főigazgatója, miniszter-helyettes Pekingben aláírta a két szervezet közötti, a Kínai Népköztársaságba irányuló szakember-cserére vonatkozó megállapodást.

Szijjártó Péter a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, és a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért és a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztosának jelenlétében írta alá Pekingben a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnöke és a Külföldi Szakértők Hivatalának (SAFEA) főigazgatója, miniszter-helyettes a két szervezet közötti, a Kínai Népköztársaságba irányuló szakember-cserére vonatkozó megállapodást.

A Külföldi Szakértők Állami Hivatalának (SAFEA) fő tevékenységi köre a kínai intézmények, cégek külföldi szakértő iránti igényeinek felmérése, valamint online-rendszerén keresztül. A hivatal a szakértők toborzásának elősegítésére 44 ország közel 400 kormányzati és nem-kormányzati szervezetével rendelkezik megállapodással - olvasható a Nemzeti Innovációs Hivatal közleményében.

A most aláírt megállapodással a Nemzeti Innovációs Hivatal csatlakozott azon szervezetek köréhez, amelyek a SAFEA támogatásával szakértőt küldhetnek Kínába.

A megállapodás értelmében egy adott feladatra a kínai cégek, intézmények által kiválasztott magyar szakértők nemzetközi és kínai belföldi repülőjegyét, szállását, valamint napidíját a kínai partnerszervezet fedezi majd. A megállapodás időtartama három év.

A Külföldi Szakértők Állami Hivatala a szakember-toborzás mellett évente mintegy 50 ezer kínai kutató, cégvezető rövid távú külföldi tapasztalatszerzését segíti elő, illetve közel 5000 külföldi szakértő számára biztosítják a kínai tapasztalatcsere adminisztratív, pénzügyi hátterét.