eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Így nyaralnak a németek

A németek 54 százaléka hazájában tölti a szabadságát - derült ki egy friss felmérésből. A külföldre utazók közül a legtöbben Spanyolországot és Itáliát választják. A német nyaralók kedvenc városainak listáján Párizs áll az első helyen, majd Róma és Krakkó következik.

A 80 milliós Németország szövetségi állam, következésképpen az iskolai szünetek időpontja tartományonként változik, így a nyári nyaralások időszaka is eltér egymástól. Ezáltal némileg elkerülhető a déli irányba vezető utak túlzsúfoltsága, ugyanis azok, akik saját autójukkal indulnak szabadságra, leginkább az Alpoktól délre fekvő vidékre készülnek.

A nyár elején készített felmérés arra utal, hogy idén a németek 54 százaléka hazájában tölti a szabadságát. Jó részük a saját autóján éri el úti célját, amely idén is egyrészt az Alpok térsége, másrészt az egykori NDK tengerparti vidéke. A külföldi célok között ezúttal is Spanyolország áll az első helyen. Kiváltképpen Mallorca szigete fejt ki különleges vonzerőt az üdülni vágyó németekre.

Csaknem ugyanennyien terveznek ausztriai nyaralást. Az olasz tengerpart a németek közel 13 százalékát vonzza - többségük már törzsvendégnek számít és ezen az alapon engedményekkel is számol. A Párizsban működő idegenforgalmi központ adatai szerint tavaly a legtöbb külföldről érkezett turista német volt, és a jelek arra utalnak, hogy ez idén sem lesz másképp, számarányban kifejezve azonban ez nem jelent többet, mint a nyaralni készülök 6 százalékát. Ugyanennyien készülnek Törökországba, ahová igencsak jutányos utak csalogatják a melegre és tengerpartra vágyókat.

A városi célok között az első helyen álló Párizs után Róma a második, míg a harmadik helyre Krakkó tornászta fel magát.

Akik Magyarországot választják, azok leginkább a Balaton mellett, valamint a Tiszta Tó környékén töltik szabadságukat.

A nemrég készült felmérésből az is kitűnik, hogy nyaralásuk alatt a németek távolról sem verik a fogukhoz a garast: egyharmaduk ezer eurót szán üdülési célra, míg 22 százalékban 2 ezer eurót, 14 százalékban pedig 3 ezer eurót költenek a nyáron.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×