eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egymilliárd mobiltelefont exportál Kína idén

Idén elérheti az egymilliárd darabot a kínai mobiltelefon-export, ami az okostelefonok iránt világszerte megnövekedett igénynek tudható be - tájékoztattak az iparág képviselői szerdán.

A külföldre szállított mobil eszközök darabszáma közel 15 százalékkal fog emelkedni - közölték kamarai szakemberek a dél-kínai kantoni vásáron. Az export értéke várhatóan meghaladja a 74 milliárd dollárt.

Kína az év első nyolc hónapjában 618 millió darab mobilt szállított a határon túlra, ami éves összehasonlításban 15,5 százalékos bővülésnek felel meg. A központi vámhivatal adatai szerint az export értéke ugyanebben az időszakban 27,7 százalékkal nőtt, elérte a 46,7 milliárd dollárt.

A világon több mint 6 milliárd ember használ mobiltelefont - derül ki világbanki statisztikákból. A forgalomhoz Kína és India havonta 10 millió darabbal járul hozzá. A globális mobiltelefon-gyártás csaknem 80 százaléka Kínában történik.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×