eur:
388.83
usd:
360.17
bux:
68177.9
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

IMF-tárgyalások: nincs még menetrend

A Nemzetközi Valutaalap és a Világbank tokiói közgyűlése után sincs időpontja a Magyarország és az IMF közötti tárgyalások folytatásának.

A hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy egyelőre nem véglegesítették a tárgyalások további menetrendjét. Varga Mihály azt mondta: a múlt héten elsősorban a magyar gazdaság helyzetéről és a magyar gazdaságpolitika lépéseiről tájékoztatta a nemzetközi szervezetek képviselőit.

Hozzátette: az IMF és az Európai Unió jelenleg a magyar kormány egyenlegjavító intézkedéseit értékeli. Varga Mihály hangsúlyozta: Tokióban többek között tárgyalt Olli Rehn uniós pénzügyi biztossal, Christine Lagarde IMF-elnök egyik helyettesével és a valutaalap európai ügyekért felelős vezetőjével is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×