Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Aki teheti, az külföldön tankol

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Ásványolaj Szövetség adatai szerint folytatódott februárban is üzemanyag forgalom visszaesése, 10 százalékos csökkenést mértek tavaly februárhoz képest. A szervezet főtitkára azt mondta: a környező országokban mindenhol olcsóbb a benzin, vagy a gázolaj, ezért aki tud, az nem Magyarországon tankol.

Februárban is folytatódott az üzemanyag-forgalom visszaesés, közel 10 százalék kevesebb fogyott, mint egy éve ilyenkor - közölte az InfoRádióval a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára. Wilde György kiemelte: az idei év első két hónapjában összesen 12 százalékos visszaesés látható az egy évvel korábbihoz képest.

A benzinnél nagyobb a visszaesés, mint a gázolaj esetében, de ennek az az oka, hogy a szállításhoz használt járművek általában dízelmotorral mennek, és ezek akkor is közlekednek, ha nincs elég utas vagy áru - fejtette ki a főtitkár. Hozzátette: Tavaly kevesebb benzin fogyott, mint 1989-ben, míg a gázolajnál egy folyamatos növekedési tendencia figyelhető meg.

A környező országokban mindenhol olcsóbban lehet tankolni, így aki tud, az nem Magyarországon veszi meg az üzemanyagot. Ennek következtében pedig az adó sem a magyar államkasszába kerül, így az utak minőségének javítására is kevesebb pénz jut - emelte ki Wilde György.

Hanganyag: Panulin Ildikó