Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Drámai feszültség Görögország és Németország között

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A második világháborús náci megszállására vezette vissza Görögország mostani problémáit az ország miniszterelnök-helyettese. A német bankok válaszul bejelentették, hogy nem vásárolnak az újonnan kibocsátott görög állampapírokból. Weinhardt Attila, a Portfolio.hu elemzője szerint, a két ország közötti feszültség súlyát jelzi, hogy jövő héten találkozik a német kancellár és a görög miniszterelnök.

A Görögország és Németország közötti feszült viszony a másfél héttel ezelőtti uniós csúcs üzenetével indulhatott, amelyen pénzügyi helyett politikai segítséget ígértek az országnak - közölte az InfoRádióval a Portfolio.hu elemzője. Weinhardt Attila kifejtette: a görög kormány ekkor jelezte, megtesz mindent az államháztartási hiány lefaragása érdekében, de a piaci szereplőkre és spekulánsokra mutogatott, a piaci környezet áldozatának nevezve az országot.

A görög miniszterelnök-helyettes a második világháborús náci megszállására vezette vissza az ország mostani problémáit, majd a német bankok válaszul bejelentették, hogy nem vásárolnak az újonnan kibocsátott görög állampapírokból, és az elemző szerint ennek lényeges üzenete van piaci szempontból.

A görög kormány előtt egyetlen út áll, ez pedig a komoly megszorítás - hangsúlyozta Weinhardt Attila. Hozzátette: az ország nem tehet mást felelőssé a hibáiért.

Hanganyag: Kaputa Júlia