eur:
393.09
usd:
366.48
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Drámai feszültség Görögország és Németország között

A második világháborús náci megszállására vezette vissza Görögország mostani problémáit az ország miniszterelnök-helyettese. A német bankok válaszul bejelentették, hogy nem vásárolnak az újonnan kibocsátott görög állampapírokból. Weinhardt Attila, a Portfolio.hu elemzője szerint, a két ország közötti feszültség súlyát jelzi, hogy jövő héten találkozik a német kancellár és a görög miniszterelnök.

A Görögország és Németország közötti feszült viszony a másfél héttel ezelőtti uniós csúcs üzenetével indulhatott, amelyen pénzügyi helyett politikai segítséget ígértek az országnak - közölte az InfoRádióval a Portfolio.hu elemzője. Weinhardt Attila kifejtette: a görög kormány ekkor jelezte, megtesz mindent az államháztartási hiány lefaragása érdekében, de a piaci szereplőkre és spekulánsokra mutogatott, a piaci környezet áldozatának nevezve az országot.

A görög miniszterelnök-helyettes a második világháborús náci megszállására vezette vissza az ország mostani problémáit, majd a német bankok válaszul bejelentették, hogy nem vásárolnak az újonnan kibocsátott görög állampapírokból, és az elemző szerint ennek lényeges üzenete van piaci szempontból.

A görög kormány előtt egyetlen út áll, ez pedig a komoly megszorítás - hangsúlyozta Weinhardt Attila. Hozzátette: az ország nem tehet mást felelőssé a hibáiért.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×