eur:
393.02
usd:
366.37
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Gerendai a Sziget eladásáról: "Kaptunk egy jó ajánlatot"

Új növekedési pálya nyílik meg a Sziget számára azzal, hogy a céget felvásárolta egy tőkeerős partner - mondta a portfolio.hu-nak Gerendai Károly, aki a jövőben is a társaság menedzsmentjében marad, és koordinálja a tervezett régiós expanziót.

Gerendai Károly a portfolio.hu-nak elmondta: mintegy egymillió darab econet.hu részvényéből egyetlen darabot sem értékesített, és személy szerint semmi kifogása nem lenne az ellen, hogy a most eladott érdekeltségének vételárát is econet.hu részvényekben kapja meg, mivel pozitívan értékeli a cégnél zajló folyamatokat.

A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. eladásának hátterében két ok húzódott meg: egyrészt az econet.hu Nyrt-től jó ajánlatot kaptak a tulajdonosok, másrészt a tulajdonosváltással a Sziget lehetőségei jelentősen bővülnek - hangsúlyozta Gerendai.

A piaci körülmények az elmúlt időszakban alaposan megváltoztak, s a régió több országában megjelentek nemzetközi fesztiválszervező társaságok, így a verseny folyamatosan erősödik. A Sziget Kft elébe kíván menni a kihívásoknak, ehhez azonban szükség volt egy tőkeerős partnerre, amelynek ráadásul már van médiaportfóliója is, ami a Sziget versenypozícióit erősíti.

Nagy előny, hogy az econetet jegyzik a tőzsdén


Az econet tőkeerejét firtató kérdésre Gerendai elismerte, hogy nyilván lehetett volna erősebb partnert találni. "De ennek a társaságnak van egy nagyon nagy előnye a Sziget Kft-vel szemben: az, hogy jegyzik a tőzsdén, azaz részvénykibocsátással viszonylag gyorsan és egyszerűen tud tőkét előteremteni" - jelentette ki.

Gerendai Károly azt is elmondta, a Sziget intenzíven kíván terjeszkedni a régióban - ennek első lépése volt a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál beindítása. A menedzser szerint bár Szlovákiában, Szerbiában és Romániában is rendeznek jelentős fesztiválokat, van még mód a továbblépésre.

A Sziget vételárának kifizetésében egyelőre nem állapodtak meg. Az eladott társaságnak 70 millió forintos adóssága van, a készpénzállományuk viszont 120 millió forintot tesz ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×