eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Járai nem hisz a 2010-es céldátumban

A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint a 2010-es euróbevezetéshez nagy átalakítást kellene végrehajtani az államháztartásban.

Járai Zsigmond egy székesfehérvári sajtóbeszélgetésen úgy fogalmazott, hogy az euró bevezetésétől távol áll az ország, mert bár 2010 a hivatalos dátum, de a piaci várakozások szerint ez leghamarabb 2013-ra lehet reális.

A jegybank elnöke szerint az elmúlt négy évben eltávolodott Magyarország a bevezetés feltételeitől, és ezt egy év alatt nem lehet behozni.

Járai Zsigmond hangsúlyozta: azok az országok, amelyek jelentősen csökkentették államháztartási hiányukat, gyorsabban fejlődtek.

Úgy vélte: egy jó költségvetési és jól kivitelezett államháztartási reformmal gyorsítani lehet a gazdasági növekedést, még rövid távon is.

A kormány kitart

A pénzügyminiszter szerint a magyar gazdaság kellően erős ahhoz, hogy 2008-ra teljesítse az uniós konvergenciakritériumokat, így három százalék alá csökkenjen az államháztartási hiány.

Veres János szerint ez azt jelenti, hogy 2010 az euró bevezetésének éve lehet Magyarországon.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×