eur:
394.66
usd:
369.26
bux:
65234.11
2024. április 23. kedd Béla

Hova tűntek az adótanácsadók?

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb összesítése szerint a regisztrált munkanélküliek száma 445.084. Ez lehetne akár 43.344-gyel kevesebb is, ugyanis ennyi betöltetlen álláshely vár dolgozóra az országban. A profession.hu álláskereső portál marketing menedzsere szerint nem csak szakmunkást nehéz találni.

Mészáros Márta elmondta: a legtöbben olyan állást keresnek, amelynél a kínálat is nagy. Marketing, reklám, média pr, vagy ügyfélszolgálati munkatársra sok helyen van szükség.

Egy-egy hirdetésre átlagosan 50-en jelentkeznek, de van olyan állás, amelyet több mint 100-an betöltenének.

Nemcsak a szakmunkások iránt nagy a kereslet, hanem a magas szaktudást igénylő munkaerő iránt is.

Kevés van viszont megfelelően képzett jogi és közigazgatási szakemberből, könyvvizsgálóból és adótanácsadóból.

A munkavállalók egyre nagyobb számban keresnek állást az interneten, a munkaadók ebben kicsit lemaradtak.

Lakatos is, informatikus is kell

Ma Magyarországon ugyanolyan nehéz egy jó lakatost találni, mint speciálisan képzett informatikust - mondta el a Jobpilot ügyvezetője. A humán végzettségűek között főleg a több nyelven beszélőkre van igény a munkaerőpiacon.

Buda Szabolcs rámutatott: Németországban már a szakmunkások is interneten keresnek munkát, így nekik ott hirdetnek állást, míg Magyarországon ez nem elterjedt módszer a munkaadók körében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×