eur:
393.17
usd:
366.78
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Microsoft: kiábrándító rekorderedmény

Microsoft pénteken 11,837 milliárd dolláros forgalmat jelentett az üzleti éve decemberrel zárult második negyedéről. Ez a legnagyobb negyedéves bevétel a cég történetében, de elmaradt mind a cég saját, mind az elemzők előrejelzéseitől.

A lemaradást az új videójáték-gép vártnál lassúbb piaci indulásával magyarázzák. Ezt a cégnél nem kereslethiánnyal, hanem éppen fordítva, a kereslettől kezdetben elmaradt gyártókapacitással indokolták.

Az adózott eredmény 5 százalékkal 3,653 milliárd dollárra, részvényenként 0,34 dollárra emelkedett 3,463 milliárdhoz, részvényenként 0,32 dollárhoz képest, az üzemi eredmény 2 százalékkal 4,657 milliárd dollárra csökkent 4,749 milliárdhoz képest, ezt a termékfejlesztés és az új termékek piaci bevezetésének költségével indokolták.

A teljes üzemi költség 7,18 milliárd dollárra emelkedett 6,069 milliárdhoz képest.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×