eur:
392.85
usd:
366.2
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Közel száz káros androidos programra bukkantak

Rengeteg bosszúságtól megkíméli magát az, aki így jár el.

A ComputerWorld arra hívja fel olvasói figyelmét, hogy az androidos telefonnal netezők jó, ha utánajárnak letöltés előtt, milyen értékelésű appokkal bombázzák őket, amikor a Google Play Áruházban járnak.

A Trend Micro kiberbiztonsági cég ugyanis 85 különböző applikációt talált, amely hirdetések közzétételére lett kifejlesztve, de játékprogramnak vagy kamera appnak álcázta magát.

Ezeket az átverős szoftvereket több mint nyolcmillió alkalommal töltötték le.

A programok, amelyeket a Trend Micro figyelmeztetése után eltávolítottak a szoftveráruházból, átugorhatatlan hirdetésekkel borították be a mobil kijelzőjét.

Ráadásul megszabadulni is nehéz volt tőlük, mert letöltés után egy parancsikont helyeztek el a nyitóképernyőn, és a felületes törléskor csak ez tűnt el, maga az app továbbra is öt percenként küldözgette a hirdetéseket.

Teendő

Amennyiben ilyen appot telepítettünk, lépjünk be Beállítások menü Alkalmazások menüpontjába, keressük meg az appot, és innen töröljük! A Trend Micro egyébként megnézte az appok értékelését, és rengeteg bosszús véleményt talált, vagyis érmes hallgatni a kollektív bölcsességre és telepítés előtt tájékozódni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×