eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Elhunyt Nagy-Britannia "dohányzásdoyenje"

Alig egy hónappal 103. születésnapja előtt elhunyt Nagy-Britannia legidősebb dohányzója.

Az ükmamaságot is megért Winnie Langley 7 éves volt, amikor először rágyújtott, közvetlenül az első világháború kitörése után. Becslések szerint hosszú élete során legalább 170 ezer csomag cigarettát szívott el, ám sohasem szívta tüdejébe a füstöt. Túlélte férjét, fiát és mind a tíz nevelt gyerekét. Századik születésnapján a tortáján égő egyik gyertyáról - az első nulla tetejéről - gyújtott rá egy cigarettára, erről fotó készült, amely körbejárta a világsajtót.

Éveken át naponta csak 5 szálat szívott el, nemrégiben pedig már csupán egyet, részben alacsony nyugdíja miatt, részben pedig azért, mert rohamosan romlott a szeme, már egy gyufaszál végéig sem látott el, nem hogy egy cigarettáéig, így mindig mástól kért tüzet lakhelyén, egy idősotthonban.

88 évesen rákbetegséget fedeztek fel szervezetében, de a matróna legyűrte a kórt. Csupán az utóbbi másfél hónapban kezdett igazán gyengélkedni. Rokonai makacsnak, de csodálatos humorúnak ismerték.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×