INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Az amerikai tinik sms-ben kommunikálnak egymással

Infostart / InfoRádió
Az amerikai tizenévesek leggyakrabban szöveges üzenetek formájában kommunikálnak, ráadásul a lányok több mint kétszer annyi sms-t írnak, mint a fiúk - derült ki egy felmérésből.

A Pew Research Center a Michigani Egyetemmel közösen végzett felmérést az amerikai tinédzserek mobilozási szokásairól. A 800 megkérdezett 12 és 17 év közötti fiatal naponta átlagosan 50 sms üzenetet kap vagy küld. A válaszadók 31 százaléka ennél is többet, napi 100 üzenetet, 15 százalékuk több mint 200-at.

A lányok sokkal "mohóbb" üzenetküldőknek bizonyulnak, mert ők átlagosan 80 sms-t kapnak és küldenek naponta, míg a fiúk "csak" 30-at.

Az eredmények fényében nem csoda, hogy a szöveges üzenet lett a leggyakoribb napi kommunikációs eszköz a tizenévesek között - az sms megelőzi még a személyes találkozót és az e-mailt is. Amíg a tinik főleg 160 karakterben kommunikálnak barátaikkal, addig szüleiket legtöbbször inkább felhívják.

A fiatalok 83 százaléka képeket is készít mobiljával, 60 százaléka zenét is hallgat, 46 százalék pedig játszik is rajta.

A felmérésből az is kiderült, hogy az amerikai tinik75 százalékának van mobilja, 2004-ben még csak 45 százalék volt ez az arány.

A címlapról ajánljuk