eur:
392.57
usd:
365.95
bux:
66529.18
2024. április 26. péntek Ervin

Nem lesz cink a műfogsorrögzítőben

Nem gyártja tovább a cinket is tartalmazó, Poligrip nevű műfogsorrögzítőt a Glaxo, mert több per is folyik ellene azt feltételezve, hogy a ragasztó cinktartalma idegi károsodást és más egészségügyi problémákat okozott a felhasználóknál.

A londoni székhelyű vállalat - az Egyesült Államokban kiadott közleményében - hangsúlyozta, hogy a termék biztonságos, amennyiben az előírásoknak megfelelően alkalmazzák, ám néhány ember a rosszul illeszkedő protézis kiigazítására jóval több krémet használ.

A Glaxo ezért leállítja az Egyesült Államokban a termék gyártását, és cink nélkül készíti el a krém új változatát. Becslések szerint mintegy 30 millió amerikai visel műfogsort, melyek rögzítéséhez a Poligriphez hasonló ragasztót használ.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×