Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Stig már a Street View-ban is ott van

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A BBC épületének ablakában kapták lencsevégre a Top Gear című autós műsor egyik állandó szereplőjét a Google munkatársai. A Stiget a Google Maps egyik szolgáltatásához, a Street View-hoz készülő képeken szúrták ki.

Karba tett kézzel ácsorgó, fehér bukósisakot és overallt viselő alakot fotóztak a Google munkatársai a BBC egyik épületének ablakában - a Top Gear brit autós műsor rajongóinak ennyi információ már biztosan elég ahhoz, hogy rájöjjenek: a Stiget kapták lencsevégre.

A titokzatos figura, aki a műsorban sportautókat tesztel és megtanítja a sztárvendégeknek a tesztpálya vonalvezetését, a Steet View szolgáltatáshoz készült képeken tűnt fel a közszolgálati médium központjának egyik épületében.

Azt nem lehet tudni, hogy valójában kit is fotóztak le a Google munkatársai, hiszen a BBC legalább nyolc Stiggel dolgozott eddig. A találgatások szerint köztük van a már a NASCAR-ban is szerencsét próbált Ben Collins, a korábbi GT-bajnok Chris Goodwin, és az egykori Formula-1-es versenyző, Julian Bailey is.

Annyi bizonyos, hogy egy alkalommal a hétszeres Formula-1-es világbajnok Michael Schumacher is magára öltötte a fehér overallt: a Top Gear 13. évadának első adásában "leleplezte magát".

Egyetlen versenyzőről, Perry McCarthyról tudható biztosan, hogy valóban a Stig bőrébe bújt, karakterét - aki akkor még fekete szerelést viselt - azonban a készítők a második évad végén nemes egyszerűséggel megölték, miután felfedte kilétét.