eur:
388.37
usd:
360.69
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Befellegzett a nyomtatott szótáraknak?

A nyomtatott szótárak halálát jósolja Michael Birch angol programozó, több korszakalkotó internetes oldal atyja.

A bebo.com közösségi portál kitalálója és fejlesztője Edward Baker televíziós producerrel fogott össze, hogy megalkossák a Wordia nevű internetes videós szótárt.

Michael Birch két héten belül bemutatja az új oldalt, és terveit egy napilap születési és halálozási rovatában hirdetésként tette közzé. A programozó azt írja: mindenkit vár szeptember 18-ra egy londoni címre, hogy kihirdessék, "a szeretett nyomtatott szótárak békében nyugszanak".

A Wordia, a hivatalos megnevezés szerint "a világ első digitális és demokratikus online videószótára" a hagyományos szócikkeket, szómagyarázatokat, idézeteket tartalmazza majd, emellett Edward Baker több száz felvételt készített az edinburgh-i fesztiválon, amelyeken az emberek elmondják, melyik a kedvenc szavuk.

Kérdés, hogy a Wordia mennyire tudja megvetni a lábát a zsúfolt piacon, ugyanis három nagy szótár is megtalálható az interneten.

Michael Birch feleségével alapította a bebo.com oldalt 2005-ben, majd három évvel később 850 millió dollárért adták el az AOL-nak. Mivel a házaspár a részvények nagy részét is birtokolta, így 595 millió dollárt zsebeltek be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×